2023-05-01 1.MÁJ V HAVÍŘOVĚ s Martinkovými

obsahuje Žádné komentáře

 

POZVÁNKA ZDE: 2023-05-01_poznavame_havirov_s_martinkovymi

 

POZNÁVÁME PRVOMÁJOVÝ HAVÍŘOV,

NEJMLADŠÍ (A NEJVĚTŠÍ NEKRAJSKÉ) MĚSTO V ČR.

 

Milí Dobráci,

zvu Vás všechny na zahájení sezóny Kotulovy dřevěnky v Havířově, která patří k nejstarším roubeným lidovým stavbám na Těšínsku. Tradičně je to 1. května, a kromě prohlídky je vždy připraven pěkný doprovodný program s ukázkami lidových řemesel z našeho regionu.

Sraz si dáme v pondělní svátek 1. května v 9.10 – 9.20 hod. (zastávka Havířov-Město, Magistrát), což je naproti kulturního domu Petra Bezruče. Projdeme Hlavní třídou, kde se pro změnu můžete pokochat velmi mladým architektonickým stylem tzv. socialistickým realismem z 50. let. Oblast s touto zástavbou byla r. 1992 vyhlášena chráněnou zónou s názvem SORELA. Tato část Havířova je ohraničena na jedné straně lesoparkem Stromovka, na straně druhé malebnými meandry řeky Lučiny.

 

Po prohlídce Kotulovy dřevěnky se můžeme posilnit v blízké pizzerii Max. Poté, pokud kondice a síly dovolí, můžeme ještě pokračovat procházkou kolem řeky Lučiny, oblíbeného místa vycházek Havířováků.

Těším se na Vás 1. května (v 9.10 – 9.20 hod) u laviček poblíž Fontány a Základního kamene města Havířova vedle Magistrátu, hned u zastávky Havířov-Město, Magistrát, kam přijíždějí autobusy z Ostravy. Kvůli koordinaci bych přivítala sdělení předem, kdo má v plánu přijet a jak. Též kdyby někdo jel autem, můžete napsat odkud a kolik míst byste případně měli volných pro ostatní.

     Eva Martinková   tel. 728 842 460

Napište komentář